środa, 21 września 2011

Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią

Po dość długiej przerwie spowodowanej przygotowaniami do ślubu i jego późniejszym odreagowywaniem oraz wieloma innymi rzeczami, wracam do blogowania:)
Zaczynam lekko, ale z dużą dawką energii pozwalającą odpowiednio zacząć dzień.
Propozycja śniadania, lekkiego, smacznego i aromatycznego za sprawą greckiej bazylii, bardziej wonnej od zwykłej i nieco pieprzowej w smaku.
Ps. Od dziś blog zmienia nazwę, a dokładniej jedną literkę w nazwie.

Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią:

  • 1 łyżeczka masła
  • 5 pomidorków koktajlowych, rozkrojonych na pół
  • 2 jajka
  • ¼ szklanki mleka
  • mały pęczek greckiej bazylii, posiekanej
  • sól, pieprz

Na patelni rozpuszczam masło, układam połówki pomidorów skórką do góry, smażę ok 2 min, nie mieszam.
Jajka mieszam z mlekiem, bazylią, odrobiną soli i pieprzu, wlewam na patelnie. Zmniejszam płomień na minimum i stale mieszając zapiekam jajecznicę, aż do ścięcia białek.
Podaję z grzankami z ciemnego chleba posmarowanymi masłem.

Smacznego

6 komentarzy:

  1. Apetycznie wygląda! Mam ochotę na Twoją jajecznicę "po włosku"! ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje:) Jajecznica po włosku brzmi dobrze:) a smakuje jeszcze lepiej;p

    OdpowiedzUsuń
  3. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!! NIECH ZAWSZE ŚWIECI WAM SŁONECZKO!!

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz:)
Będzie mi niezwykle miło, jeśli nie pozostawisz swojego komentarza anonimowo i się podpiszesz.
Pozdrawiam i życzę smacznego dnia, Kasia S.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...