piątek, 24 sierpnia 2012

Brzoskwinie pieczone z migdałami


W ponure, nudne i leniwe popołudnie miło jest uraczyć się pysznym deserem.
Najlepiej prostym w przygotowaniu, szybkim, ale efektywnym. Takim właśnie są brzoskwinie pieczone z migdałami podane z gałka ulubionych lodów, w moim przypadku z orzechami i solonym karmelem:)
Polecam:)

Brzoskwinie pieczone z migdałami (4 porcje):
  • 4 brzoskwinie, rozkrojone na pół, pozbawione pestek
  • 1/2 szklanki blanszowanych migdałów, lekko posiekanych
  • 3-4 łyżki syropu klonowego
  • 4 gałki ulubionych lodów
Połówki brzoskwini układam na blaszce do pieczenia. Migdały mieszam z syropem klonowym, wykładam po łyżeczce na każda połówkę owocu. 
Piekę ok 25 min w 180 st. 
Podaje po chwili od wyjęcia z piekarnika z gałką ulubionych lodów.

Smacznego

2 komentarze:

  1. O! Pieczone jabłka robiłam nie raz, ale nigdy nie wpadłam na to żeby upiec brzoskwinie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają na bardzo smaczne:)
    Jeżeli nie robiłaś, to spróbuj brzoskwini zapiekanych w szynce z serem pleśniowym:) Pychota:)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz:)
Będzie mi niezwykle miło, jeśli nie pozostawisz swojego komentarza anonimowo i się podpiszesz.
Pozdrawiam i życzę smacznego dnia, Kasia S.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...