Najlepiej prostym w przygotowaniu, szybkim, ale efektywnym. Takim właśnie są brzoskwinie pieczone z migdałami podane z gałka ulubionych lodów, w moim przypadku z orzechami i solonym karmelem:)
Polecam:)
Brzoskwinie pieczone z migdałami (4 porcje):
- 4 brzoskwinie, rozkrojone na pół, pozbawione pestek
 - 1/2 szklanki blanszowanych migdałów, lekko posiekanych
 - 3-4 łyżki syropu klonowego
 - 4 gałki ulubionych lodów
 
Połówki brzoskwini układam na blaszce do pieczenia. Migdały mieszam z syropem klonowym, wykładam po łyżeczce na każda połówkę owocu. 
Piekę ok 25 min w 180 st. 
Podaje po chwili od wyjęcia z piekarnika z gałką ulubionych lodów.
Smacznego
O! Pieczone jabłka robiłam nie raz, ale nigdy nie wpadłam na to żeby upiec brzoskwinie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają na bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńJeżeli nie robiłaś, to spróbuj brzoskwini zapiekanych w szynce z serem pleśniowym:) Pychota:)