Zeszłego lata była ulubionym przysmakiem w moim rodzinnym domu, gdzie jadłam ją po raz pierwszy. Od tamtej pory przepis na nią jest w czołówce tych do, których często powracam. 
Sałatka z tortellini
- opakowanie pierożków tortellini (250g) z dowolnym nadzieniem
 - 100g łuskanego ziarna słonecznika
 - 10 pomidorków koktajlowych
 - 200 g sera feta
 - 2 sosy paprykowo-ziołowe
 
Tortellini przygotowuję wg przepisu na opakowaniu. Ziarna słonecznika prażę na porządnie rozgrzanej patelni teflonowej do momentu aż ziarna są mocno chrupiące i mają złoto-brązowy kolor. Pomidorki kroję na ćwiartki, a ser feta w kostkę 1x1 cm. Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce, zalewam sosem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu i dokładnie mieszam. Wstawiam do lodówki na 2 h, żeby smaki się przegryzły.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz:)
Będzie mi niezwykle miło, jeśli nie pozostawisz swojego komentarza anonimowo i się podpiszesz.
Pozdrawiam i życzę smacznego dnia, Kasia S.