Zrazy z kaparami i serem halloumi:
- 8 plastrów schabu na zrazy
 - mały słoiczek kaparów
 - 150 g sera halloumi
 - 8 paseczków papryki
 - ostra musztarda angielska
 - sól, pieprz, kumin, oregano
 
Schab rozbijam lekko tłuczkiem, oprószam go solą i pieprzem. Kapary odsączam na sitku, ser halloumi trę na tarce o dużym oczki. Plastry schabu smaruję musztardą, układam na nich kilka kaparów, trochę sera, papryke, zawijam i spinam wykałaczką. 
Gotowe zrazy układam w naczyniu żaroodpornym, posypuje szczyptą kuminu i oregano, dodaje wiórek masła, przykrywam pokrywką albo folią aluminiową i piekę ok 35-45 min w 200°C.
Podaję polane sosem, który wytworzył się w trakcie pieczenia zabielonym odrobiną śmietany.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz:)
Będzie mi niezwykle miło, jeśli nie pozostawisz swojego komentarza anonimowo i się podpiszesz.
Pozdrawiam i życzę smacznego dnia, Kasia S.