czwartek, 10 marca 2011

Pasta kanapkowa z makreli

Kolejny smak z dzieciństwa...
Pomarańczowa pasta rybna, która najlepiej smakuje na kromce świeżego chleba. Ekspresowa i łatwa w przygotowaniu. Nie ma sobie równych w smaku, pasty ze sklepowej półki dosłownie przy niej wymiękają.

Pasta kanapkowa z makreli:
  • 250 g mięsa wędzonej makreli, bez skóry i ości
  • 3-4 łyżki pure z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka miękkiego masła

Wszystkie składniki umieszczam w misce i rozdrabniam przy pomocy końcówki blendera (końcówka z ostrzami do siekania).
Gotową pastę przekładam do słoika, szczelnie zamykam i wstawiam do lodówki na ok 12 h.
Pastę kanapkowa można przechowywać w lodówce ok 7 dni.

Smacznego

1 komentarz:

Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz:)
Będzie mi niezwykle miło, jeśli nie pozostawisz swojego komentarza anonimowo i się podpiszesz.
Pozdrawiam i życzę smacznego dnia, Kasia S.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...