Pasta z wędzonej makreli*:
- 400g mięsa wędzonej makreli, bez skóry i ości
 - 4 cebule dymki, obrane i drobno posiekane
 - 200 g serka typu Philadelphia
 - 2 łyżki kremowego chrzanu
 - sok wyciśnięty z jednej cytryny
 - sól, pieprz
 
- rzeżucha do podania
 
Makrele kroje drobno, mieszam z dymką. Serek mieszam z chrzanem i przekładam do ryby. Dodaję sok z cytryny, dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, wstawiam do lodówki na min 2 h aby smaki się przegryzły.
Pastę podaje z pieczywem i rzeżuchą do posypania
Smacznego
* Przepis zmieniłam i dostosowałam do swoich potrzeb i upodobań. Oryginalny pochodzi z książki Jamie'go Oliver'a „Każdy może gotować”.
Bardzo fajne przepisy, myślę, że warto je wysłać wraz ze zdjęciem na konkurs kulinarny na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę
OdpowiedzUsuń